Wetenschappelijk onderbouwd, geworteld in de natuur.


Ik ben Christella Pronk-Garard.

Kruidengeneeskunde (fytotherapie) en andere natuurlijke behandelmethoden hebben sinds jonge leeftijd mijn fascinatie. Mijn moeder weet vaak precies welke kruiden of planten ze uit de tuin kan plukken voor een thee of een kompres bij een verscheidenheid aan klachten. Deze kennis heeft ze meegekregen van haar ouders en haar oma, die medicijnvrouw was in Kaleon, het dorp waar ik ben geboren.


Als jong kind wilde ik begrijpen hoe het kwam dat haar theeën werkten tegen klachten. Tijdens de vierjarige opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut aan het Instituut CAM heb ik mij verder verdiept in deze materie en nog meer inzichten gekregen over de manier waarop ik mijn kennis over kruidengeneesmiddelen, de verbinding met mensen en mijn visie over integrale zorg in de praktijk kan brengen. Deze opleiding heb ik in 2023 afgerond, in combinatie met een certificering voor medische basiskennis en psychosociale basiskennis. Daarnaast  heb ik een academische achtergrond in Farmacie en organisatiemanagement. Meer over mijn professionele loopbaan is hier te lezen. 


Sinds 2023 verwelkom ik cliënten in mijn praktijk in Woerden en online waar ik mijn kennis en kunde toepas. Dit doe ik in meerdere talen, met integriteit en toewijding.

Ik maak graag kennis met jou.


Kwaliteitsgarantie


Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging  Natuurgeneeskundige Werkende Professionals (NWP). Hiertoe wordt de kwaliteit van mijn geleverde zorg gewaarborgd. De NWP heeft  als doel om onder andere de kwaliteit, betrouwbaarheid en professionalisering van complementaire zorg te bevorderen. Daarnaast vormt de verbinding met de reguliere zorg een belangrijk speerpunt.

 De kwaliteit van de geleverde zorg wordt bewaakt door strenge eisen te stellen aan bij- en nascholingen, intervisie-groepen, praktijkvisitaties en cliënttevredenheidsonderzoeken. Daarnaast biedt de NWP een onafhankelijk tuchtrecht, klachtenbemiddeling en is aangesloten bij de CAM-coöperatie.

 Ik ben tevens aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor fytotherapie (NVF) en het kwaliteitsregister RBCZ.